Putovanja

Grčka

1. dan

Grčka

Polazak iz Požege u 5,30 sati sa Trga sv.Trojstva. Vožnja prema Zagrebu i TRSTU. Ukrcaj na superkomforni brod-trajekt u 14 sati. Polazak iz Trsta u 15,00 sati. Smještaj u dvokrevetnim kabinama. Na brodu – plovećem hotelu - vam stoje na raspolaganju: restorani, disco klub, bazen, bescarinske prodavaonice, casino ...

2. dan

Cjelodnevna plovidba. Dolazak u Patras u 20,00 sati. Transfer do hotela u blizini Patrasa. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan

PATRAS Doručak, ručak. Odlazak autobusom na razgledanje povjesnih znamenitosti poluotoka PELOPONEZ. Vožnja do KORINTSKOG KANALA, a potom odlazak za EPIDAUR: svetište Asklepija, antičkog boga lječništva i ljekarništva i prvi sanatorij antičke Grčke.

Nakon razgledanja muzeja i čuvenog TEATRA, najakustičnije građevine te vrste u svijetu, posjet jednoj tvornici grčke keramike. Odlazak za NAUPLION /razgledanje/ i MIKENE. Ručak, te razgledanje arheološkog lokaliteta. Odlazak za ATENU. Smještaj u hotelu i noćenje.

4. dan

ATENA Doručak –noćenje. Razgledanje grada autobusom: OMONIA, SINTAGMA, PARLAMENT, ANTIČKI STADION, HADRIJANOV SLAVOLUK, razgledanje AKROPOLE i četvrti MONISTARIKI. U 14 sati odlazak na poludnevni izlet duž ATENSKE RIVIJERE /APOLONOVA OBALA/ do rta SOUNION. Nakon razgledanja POSEIDONOVA HRAMA povratak u Atenu.

Uvečer odlazak u PLAKU – najstariji dio Atene smješten ispod Akropole u jednu tipičnu grčku tavernu gdje se uz nezaboravan program i zvuke buzukija mogu kušati specijaliteti grčke kuhinje (uključena večera i piće).

5. dan

ATENA Doručak-večera-noćenje. Fakultativni izlet u GLIFADU – srce Atenske rivijere s velikim brojem kafića, restorana i butika.. Potom odlazak u PIREJ: luka ATENE, OPERA, DVORANA MIRA I PRIJATELJSTVA, , ZEA – zaljev s velikim brojem jahti .. i MICROLIMANO – ribarska luka s velikim brojem ribljih restorana /mogućnost večere/...

6. dan

ATENA Doručak. Slobodno prije podne. Odlazak autobusom za DELFE. DELFI – razgled APOLONOVOG SVETIŠTA. Nakon kraćeg odmora odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan

Nakon doručka odlazak autobusom za IGUMENITSU. Ukrcaj na brod i isplovljavanje u 14,30 sati. Cjelodnevna plovidba istim itenererom kao i u dolasku.

8. dan

TRST Dolazak u 12,00 sati. Iskrcaj s broda i polazak autobusom prema Zagrebu i Požegi. Dolazak u Požegu u kasnim večernjim satima.

U cijenu aranžmana je uključeno:

• prijevoz turističkim autobusom na relaciji Požega – Atena – Požega
• smještaj na brodu u dvokrevetnim /TWC/ unutarnjim kabinama, hotelske i ugostiteljske usluge prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama s TWC
• večeru u Plaki i vodstvo puta