Ponuda

Team building

Berba kukuruza

Osjetite i doživite berbu kukuruza na način kako su to radili naši stari i uživajte u obilju i okusu slavonske kuhinje!

Na prekrasnim slavonskim poljima godinama su žitelji Slavonije u kasne jesenje dane prepune najrazličitijih boja obasjanih suncem, uz pjesmu, šalu i dobru hranu ručno brali kukuruz. Brao se u komušini, a zatim bi berači odlazili u kuću domaćina i do duboko u noć, uz pjesme, smijeh i šalu, dobru slavonsku šljivovicu i još bolju hranu, taj isti kukuruz komušali. Miris polja i zlatna boja kukuruza, šuškanje kukuruzovine u polju, predasi za vrijeme kojih bi berači nešto prezalogajili iz bogatih slavonskih košara, izuzetan su doživljaj, neponovljiv i uz to opuštajući.

Branje gljiva

Upoznajte čaroban svijet gljiva i sakupite što više onih jestivih!

Pod stoljetnim slavonskim hrastovima, bukvama i drugim drvećem, u kasne jesenje dane obilje je gljiva, kako jestivih tako i onih drugih. Miriše šuma gljivama, šuška jesenje lišće pod nogama, u daljini bojažljivo proviruje srna, a kada se umorite, najljepši je odmor na nekom poleglom stablu ili panju na kojeg naiđete. Vrganji, borove rujnice, biserke, krasnice, pečurke, koprenke, trubače i druge vrste gljiva proviruju ispod lišća.

Nova Gradiška godinama organizira i izložbu gljiva u nekom od gradskih restorana, a majstori kuhinje znalački će pripremiti različita jela od gljiva koje pronađete. Pod vodstvom naših sugrađana, vrsnih poznavatelja gljiva koji će biti vaši vodiči naučit ćete razlikovati otrovne od jestivih gljiva, zaštićene vrste gljiva i upoznati njihov predivni svijet.

Planinarskim stazama Psunja

Vrlo vrijedni i aktivni članovi Planinarskog društva "Strmac" okupljaju se u Planinarskom domu podno Psunja na izletištu Strmac. Vrijeme provode družeći se na planinarskim stazama gore Psunj, a nakon obilaska staza, u ugodnom ambijentu koji okružuje njihov dom sve odiše sjajnim mirisima jela koje pripremaju na otvorenome. Pripremiti logorsku vatru, ispeći meso na roštilju ili ražnju, rekreirati se na obližnjim sportskim terenima, ali i upoznati sa zaštićenim biljnim vrstama kojima to područje obiluje, pravi je izazov za slobodne trenutke. Sa zadovoljstvom će vas ugostiti i biti vaši domaćini. Na vama je samo da dođete. Ukoliko poželite i duže uživati u ovom prelijepom ambijentu, postoji mogućnost noćenja u planinarskom domu ili na otvorenome, ako ste skloni kampiranju.

Biciklističkim stazama Psunja i Papuka

Obronci Psunja i Papuka i mirna posavska ravnica idealni su prostori za sve koji svoj aktivni odmor provede na biciklu. Upoznajte biciklističke staze novogradiškog i požeškog kraja.

Detaljnije informacije dobit ćete ako posjetite Internet stranice: www.pp-papuk.hr i www.tzgng.hr

Igre u Parku prirode Papuk

Uz animatora Parka prirode Papuk, cijelo društvo će se izvrsno zabaviti u brojnim igrama. Predlažemo vam da se okušate u paintballu ili streličarstvu, ili u drugim igrama natjecateljskog tipa, jednostavnim ili umjereno zahtjevnim, a za najuspješnije osigurane su i nagrade. Paukova mreža tjera na koncentraciju, "Alka planinarka" zahtijeva suzdržavanje od smijeha, a potraga za blagom malo mašte i istraživačkog duha.

Ribolov u Orašju

Prihvatite izazov i skuhajte najbolji "fiš paprikaš".

Ako vam boravak uz vodu s ribičkom štapom u ruci i strpljivim očekivanjem da na njemu ugledate šarana, smuđa, soma ili neku drugu ribu čini zadovoljstvo, onda vam predlažemo da taj užitak osjetite na prostoru jezera Orašje, smještenog podno padina Psunja. Ukoliko vas ribička sreća ipak iznevjeri, za ribu su se pobrinuli članovi lokalnog ribolovnog društva. Na istom prostoru možete im se pridružiti i sudjelovati u pripremanju fiš paprikaša, šarana na “ rašljama “ ili slanine "na štapu". BISTRO!!!

Izletište Jankovac

Putovima grofa Josipa pl. Jankovića!

U samom srcu parka prirode Papuk, poznatom po brojnim morfološkim i pojavnim posebnostima, poput špilja, jama, vrtača, stjenjaka, termalnih izvora, potoka, potočića, jezera, rijetkih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, na visini od 475 m, smjestila se prekrasna gorska dolina čarobni Jankovac. Pun svježine i romantike, uvijek privlačan svakom ljubitelju prirode, planine i mira, zbog svojih izuzetnih prirodnih ljepota Jankovac je 1955.godine proglašen zaštićenom park šumom.

Posjetite nas i poslušajte priču o prvim stanovnicima Jankovca, njemačkim staklarima, kao i grofu Josipu pl. Jankoviću, čije je Jankovac remek djelo. Otkrijte tajnu slavonskog Robin Hooda i tajanstvenih noćnih zvukova. Uživajte u šumu vode iz hladnih izvora i bistrih potoka. U sjeni stoljetne bukove šume, prošećite poučnom stazom i upoznajte zaštićene, rijetke i ugrožene biljne i životinjske vrste. Zavirite u špilje, prošetajte ispod sedrene barijere visoke 30 m preko koje se prelijeva simbol Jankovca slap Skakavac.

Ovisno o Vašim željama preporučene programe izleta možemo nadopunjavati ovim programima.